Ne dopustite, da vas Google uvršča nižje v rezultatih iskanj

Google je sporočil, da bo spletne strani in spletne trgovine, ki imajo nameščen varnostni certifikat, uvrščal višje v rezultatih iskanja v svojem iskalniku. Poleg tega bo v brskalniku Chrome spletne strani in trgovine, ki nimajo nameščenega varnostnega certifikata, označil kot "ne varne". Naj vam ne bo vseeno, kako vas Google predstavlja potencialnim strankam, zato poskrbite za varnostni certifikat čim prej. 

Izboljšajte pozicijo spletne strani v iskalnih razultatih!

Kaj je SSL certifikat?

SSL certifikat zavaruje vašo spletno stran in obiskovalce vaše spletne strani tako, da šifrira promet od obiskovalca do spletne strani. To pomeni, da je za vas in za obiskovalce spletne strani brskanje po spletni strani dosti bolj varno, saj nihče ne more "prisluškovati" vaši povezavi in vam s tem ne more ukrasti gesel ali podatkov kreditnih kartic.

Kako vemo, če je spletna stran zaščitena s SSL certifikatom?

Najbolj enostavno to preverite tako, da z brskalnikom obiščete spletno stran. Če se v naslovni vrstici, zraven naslova spletne strani, izpiše oznaka "Varno" ali ime podjetja (po navadi z zelenimi črkami), potem je velika verjetnost, da je spletno mesto zaščiteno s SSL certifikatom.

Primeri, kako prepoznamo varno spletno stran:

Primer, kako prepoznamo spletno stran, ki ni zaščitena s SSL certifikatom:

Zakaj je SSL certifikat pomemben?

Poleg očitne prednosti, da s tem zagotovite večjo varnost vašim obiskovalcem, obstajajo še drugi pomembni razlogi zakaj je SSL certifikat pomemben za vašo spletno stran oz. spletno trgovino:

Boljša pozicija v iskalnih rezultatih na Google-u

Google je pred kratkim sporočil, da bo v rezultatih iskanja dajal prednost spletnim stranem in spletnim trgovinam, ki imajo nameščen SSL certifikat. Tako bodo te spletne strani uvrščene višje v rezultatih iskanja. Vendar trenutno še vedno dosti spletnih strani nima nameščenega SSL certifikata, tako da bodo tisti, ki bodo SSL certifikat uredili hitreje v prednosti pred ostalimi, saj bo to signal Google-u, da tem spletnim stranem ni vseeno za zasebnost svojih obiskovalcev. S tem bodo spletne strani, ki ne bodo imele nameščene SSL certifikata, dobile manj klikov in s tem manj obiska v primerjavi s spletnimi stranmi, ki bodo imele nameščen SSL certifikat.

Izboljšajte pozicijo spletne strani v iskalnih razultatih!

Izboljšan ugled znamke

Vsi spletni brskalniki bodo začeli v kratkem obveščati obiskovalce spletnih strani, da spletna stran ni varna, če nima nameščenega SSL certifikata. Ker je zaupanje in varnost na spletu izrednega pomena in ker se tudi širša javnost vedno bolj zaveda vseh nevarnosti, ki obstajajo na spletu, bo še toliko bolj pomembno, da vaša znamka obiskovalcem sporoča, da je brskanje po vaši spletni strani varno. Še posebej bo to pomembno za spletne trgovine. Tam so obiskovalci še toliko bolj pozorni na varnost, saj spletne trgovine zahtevajo, da jim pred zaključkom nakupa obiskovalci zaupajo svoje osebne podatke, včasih pa celo podatke plačilnih kartic.

Nekatere raziskave potrjujejo pomembnost zaščitene spletne trgovine. Po podatkih teh raziskav do 84% uporabnikov opusti nakupovanje v spletni trgovini, če sumijo, da spletna trgovina ni varna za uporabo.

Omogočite varne nakupe strankam v vaši spletni trgovini!

Kako pridobiti SSL certifikat?

Postopek, kako se pridobi SSL certifikat ni enostaven. Najprej je potrebno ustvariti zahtevek za izdajo certifikata, potem je potrebno ta zahtevek poslati enemu izmed svetovnih overiteljev. Ta preveri vašo spletno stran in v primeru, da so vsi podatki pravilni, izda varnostni certifikat. Vendar to še ni vse! Certifikat je potem potrebno namestiti na strežnik, kjer gostuje vaša spletna stran ali spletna trgovina. Ko je to opravljeno, je spletna stran ali trgovina zaščitena s SSL certifikatom.

Da bi bil ta postopek za vas čim bolj enostaven, lahko za vse omenjene postopke poskrbimo mi. Rezultat bo zavarovana spletna stran ali trgovina s SSL certifikatom. 

Pridobite SSL certifikat za vašo spletno stran ali trgovino!